3D printing

Alle strikjes op de website worden met een 3D-programma getekend en vervolgens met een 3D-printer afgedrukt. Laagje per laagje ontstaat uit het niets het ontwerp. 

Materialen

De vaakst gebruikte materie is “PLA/PHA”  Dit is een biologisch afbreekbaar thermoplastic. Dit plastic geeft meteen een mooi afgewerkte look. De laagjes hebben een gemiddelde breedte van 200 μm.

Naast het standaard PLA plastic is het ook mogelijk om te werken met Woodfill PLA. Het resultaat heeft een houtlook doordat gewerkt wordt met houtschilfers, bamboe of kurk. 

Ook een metaallook is mogelijk. Dan spreken we over Metalfill PLA. Bevat onder andere staal, koper en brons. Deze materie is een heel stuk exclusiever dan de bovenstaande.

Kleuren

Bij PLA zijn er verschillende kleurmogelijkheden:
Zwart, bruin, brons, goud, turquoise, koper, donkerblauw, donkergroen, donkerrood, donkergrijs, groen, lichtblauw, rood, lichtgrijs, roze, mauve, paars, oranje, fluorescerend, wit en geel.
Bij woodfill en metalfill is momenteel nog geen keuze tussen verschillende kleuren.

Vastmaken

Elk strikje wordt geleverd met een lint en gesp om te sluiten uiteraard. De gesp is verstelbaar. Het lint is aan het strikje zelf bevestigd en kan dus zeker niet loskomen. 

Levertermijn

Gemiddeld moet je rekenen op een 2-3 weken levertermijn. Uiteraard zijn spoedleveringen mogelijk. Vraag het zeker na!!